Hogyan lehet megakadályozni, hogy a Google mentse a keresési előzményeket

Amikor Google-keresést hajt végre bármely olyan eszközön, amelybe be van jelentkezve Google-fiókjával - például Android-okostelefonra, amelybe be van jelentkezve, vagy a Google Chrome egy példányára egy számítógépen, amelybe be van jelentkezve -, a Google alapértelmezés szerint elmenti a keresést a szervereire. A Google nyomon követi az összes Google-keresést, amíg Ön be van jelentkezve Google-fiókjába, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használ, és más adatokkal együtt, mint például az összes keresés, a legnépszerűbb keresési lekérdezések és a legnépszerűbb webhelyek, amelyekre kattintottak a keresési eredményekből, célja, hogy ezeket felhasználva javítsa a Google keresőmotorját és finomítsa felhasználói élményét azáltal, hogy személyre szabott keresési eredményeket nyújt Önnek.

Bár a legtöbben értékelnék, amit a Google próbál tenni, és megbíznák a Google-t ezen információkban, sokan nem néznék nagyon kedvesen a Google felé egy kis fekete könyvvel, amely mindent tartalmaz, amelyen valaha is végzett Google-keresést, és azokat a webhelyeket, amelyeken Ön leggyakrabban a Google keresési eredményei közül kattintson. A Google teljes ellenőrzést biztosít Önnek arról, hogy mit csinál az Ön adataival, és mivel ez a helyzet, akkor elég egyszerűen törölheti a Google keresési előzményeit. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a lépéseket, amelyeket meg kell követnie a teljes fiók Google keresési előzményeinek törléséhez és leállításához. Felhívjuk figyelmét, hogy az alább felsorolt ​​lépéseket bármely eszközön elvégezheti - számítógépen,Android okostelefont vagy táblagépet, vagy iPhone vagy iPad alkalmazást - és bármilyen böngésző - Google Chrome vagy bármely más asztali vagy mobil böngésző - használata közben az eredmények továbbra is ugyanazok lesznek, vagyis a teljes Google-fiókjának Google keresési előzményeit töröljük A Google szerverei.

Mivel ezt az előzményeket a Google szerverei mentik; nem törli a helyi böngészők keresési előzményeit. A helyi előzmények törléséhez használhatja a CCleanert az OS X-en vagy a számítógépen.

Lépjen Google-fiókja Web és tevékenység oldalára . Amikor rákattint a linkre, előfordulhat, hogy felkérik, hogy jelentkezzen be Google-fiókjába. Ha az Ön által használt böngésző erre kéri, kérjük, jelentkezzen be.

Amikor az Ön Google-fiókjának Web és tevékenység oldala megjelenik egy teljes napló, amelyben mindent megtalál, amit a Google-on keresett bármilyen eszközön, miközben bejelentkezett Google-fiókjába. A böngésző fülének jobb felső sarkában kattintson a három függőleges pont gombra - ez a Menü

Kattintson a Törlés vagy Törlés opciókra .

Kattintson a Speciális gombra .

Bontsa ki a kontextus legördülő menüjét, és kattintson a Minden idő elemre .

Kattintson a Törlés gombra .

A fenti lépések végrehajtásával sikeresen törli Google-fiókjának teljes Google keresési előzményeit. Ha csak bizonyos elemeket szeretne törölni a fiókja Google keresési előzményeiből, egyszerűen keresse meg és jelölje ki a törölni kívánt elemeket a keresési előzmények közül, majd a böngésző fülének jobb felső sarkában kattintson a Törlés elemre, majd a kontextusos felugró ablakban a Törlés elemre . .

1. tipp: Ha meg szeretné tekinteni, majd törölni szeretné Google-fiókja keresési előzményeit egy adott dátumtól, kattintson a Naptár gombra az Internetes és tevékenység oldal jobb felső sarkában . Ha törölni kívánja egy adott nap teljes keresési előzményeit, egyszerűen válassza ki a napot, kattintson a Törlés gombra , majd a kontextus felugró ablakában kattintson ismét a Törlés gombra .

2. tipp: A Web és tevékenység oldal tartalmazza az összes alkalmazás - rendszer vagy harmadik fél - naplóit is, amelyeket egy Android okostelefonon vagy táblagépen használtak, amelybe bejelentkezett. Ha szeretné, ezeket a naplókat a Web és tevékenység oldalról is kezelheti .

3. tipp: A Google alkalmazást androidos okostelefonokat és táblagépeket, a legutóbbi keresések alatt jelennek Keresés mezőbe. Ha törölni kívánja ezeket a kereséseket, egyszerűen érintse meg és tartsa lenyomva a törölni kívánt keresést, majd kattintson a Törlés > OK gombra . A keresés törlődik a Google alkalmazásból, valamint az Internetes és tevékenységi oldaláról .

Tipp 4: Ha használja az iPhone vagy iPad, és egyszerűen törli a keresési előzményeket a Google alkalmazásból, egyszerűen nyissa meg a Google alkalmazást, érintse meg a Keresés mezőbe, majd érintse meg a Keresési előzmények megtekintése > Összes törlése (a felső a képernyő jobb sarkában)> Az eszközön tárolt előzmények törlése . Ha így tesz, akkor a Google alkalmazás teljes keresési előzményei törlődnek, de a Google-fiókja Web és tevékenység oldalán a keresési előzmények változatlanok és sértetlenek maradnak.