Mit csinál valaki letiltása a Facebookon?

Kezdőlap / Tanulj / Mit csinál valakinek letiltása a Facebookon

Mit csinál valaki letiltása a Facebookon?

Szerző: Habiba Rehman 2019. június 24. 2 perc

A Facebook egy sor olyan műveletet végez a felhasználóival szemben, amelyeket meg lehet tenni olyan emberek ellen, amelyeket nem akarnak látni a barátlistájukon, vagy azt szeretné, ha az általuk tett összes bejegyzés rejtve lenne a listán szereplő nem kívánt személyek elől. Biztos vagyok benne, hogy mindannyiunknak van néhány nem kívánt "barátja" a Facebookon, akiket le akarunk tiltani a Facebookon. És biztos vagyok benne, hogy mindannyian már megtanultátok, hogyan blokkolhatunk valakit a Facebookon cikkünkből (HOZZÁADJUK AZ ÚJ CIKKET, HOGY VALAKIT BETEGÍTSEK

Most, mielőtt bármilyen műveletet végrehajtana, vagy megváltoztatná egy ismerősének beállításait a Facebookon, íme néhány nagyon hasznos információ, amelyet tudnia kell arról, hogy pontosan mit is tesz valakinek a Facebookon való letiltása.

Mi történik, ha letiltja a barátját a Facebookon

  1. Ha letiltasz valakit, az nem törli a kettőtök által megosztott tartalmat, sőt, el van rejtve a letiltott személy elől, így az már nem láthatja az Ön által tett, megosztott vagy akár megnézett megjegyzéseket. Mivel a tartalom csak a letiltott személy elől van elrejtve, ezért mindenkit nem blokkolsz, így is láthatják a kettőtök által megosztott megjegyzéseket és a régi bejegyzéseket, amelyek mindkettőben közösek az adott időszakban.
  2. A jelenlegi bejegyzéseiről beszélve nyilvánvalóan nem lesz látható a letiltott személy számára. Ha letiltja őket, megakadályozza, hogy megtekinthessék a profilját. Ön sem fogja megtalálni a profilját, és nem tehet közzé hozzászólást vagy megjegyzést a Facebook-profiljukon, hacsak nem oldja fel őket. Valakinek letiltása azt is megakadályozza, hogy megnézzék azt, amit valakinek a falára ír, aki közös barát, vagy egy olyan oldalt, amely kölcsönösen tetszik neked és nekik.
  3. Ön és a letiltott személy akkor sem fogja megtalálni a profilokat egymás számára, ha a neveket a Facebook keresősávján keresi.
  4. Mindazok számára, akik ezt nem tudták, a Facebookon vannak olyan beállítások, amelyek megváltoztathatók, hogy megakadályozzák az embereket abban, hogy a Google-profilját vagy bármely más létező keresőmotort keressenek az Ön Facebook-profiljára. Ha még nem kapcsolta ki ezt a funkciót, és ha letiltott valakit a Facebookon, akkor szerencsés lehet, hogy a keresőmotoron keresztül megtalálja a profilját. Ha nem szeretné, hogy ez megtörténjen, érdemes kikapcsolnia ezt a beállítást.
  5. A Facebook és a Messenger kapcsolatban állnak egymással, de Messenger-fiókkal is rendelkezhet anélkül, hogy valóban használná a Facebook-ot. Tehát, ha letiltasz valakit a Facebookon, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem láthatja Önt a Messengeren. Mindketten továbbra is megnézik a régi beszélgetést az Messengeren, de nem engedhetik meg, hogy új beszélgetést indítsanak.

Ez ilyen egyszerű. Minden, ami hozzád tartozik, vagy a profilod, beleértve a bejegyzéseket, megjegyzéseket, történeteket, címkéket, fotókat és megosztásokat, NEM lesz látható a letiltott személy számára. Ha azonban egy közös barátod feltesz valamit (mondj egy képet rólad és róluk), akkor a letiltott személy megtekintheti ezt a képet, mivel az a közös barátok profiljának tulajdonosa. De, ha megjegyzést fűz ehhez a képhez, vagy ha a letiltott barát megjegyzést fűz a kép alá, akkor mindketten nem fogják tudni elolvasni a megjegyzéseket, míg közös barátod megnézheti őket.

Tehát itt a választás. Ha valaki szó szerint el akarja tartani a közösségi média életét, akkor itt a legjobb megoldás a blokkolás. Ellenkező esetben egyszerűen megbarátkozhat azokkal az emberekkel, akiket nem szeretne látni a listán, és nem igazán zavarna, ha látja Önt vagy tevékenységét a Facebookon.